Blogs

8BC4F553-9B4B-4114-BB26-51C362C151CF

Samenwerking Be Quick’28 en FrontRow Skills & Fun

Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen gaat FrontRow Skills & Fun een samenwerking aan met Be Quick’28 uit Zwolle. Met deze samenwerking wordt Be Quick’28 de tweede club in Oost-Nederland die gebruik gaat maken van de kennis en kunde van FrontRow Skills & Fun. De samenwerking richt zich op de onderbouw van Be Quick’28 en moet zorgen voor continuïteit van de voetbalschool. We zijn bijzonder blij dat we na WHC, nu ook de samenwerking met Be Quick’28 bekend kunnen maken.

Voetbalschool Be Quick’28

De voetbalschool van Be Quick’28 staat sinds jaar en dag onder leiding van Hielco Terwal. Dankzij de inzet van Hielco, Jack Hoedemaker en Jan Oord is de voetbalschool van Be Quick’28 door de jaren heen uitgegroeid tot een begrip in Zwolle. Begin dit seizoen hebben ‘de mannen van de voetbalschool’ echter aangegeven dat het na vele jaren tijd wordt voor een nieuwe generatie om de voetbalschool activiteiten over te nemen. 

Be Quick JO8-1 in actie. Fotografie: Korinne Fotografie

Nieuwe koers

Door de ontstane situatie heeft het bestuur van Be Quick’28 kritisch gekeken naar de ontwikkelingen in het voetballandschap. Binnen deze ontwikkelingen zie je dat het voor verenigingen steeds lastiger wordt om een nieuwe generatie ‘mannen zoals Hielco’ te vinden. Daarnaast zien ze dat de instroom van nieuwe leden (vanaf de mini’s) een steeds grotere uitdaging wordt. Het voetbalaanbod in Zwolle is groot en ook andere sport aanbieders zitten niet stil. Kortom, je moet meebewegen met de wensen van (potentiële nieuwe) leden en je moet de continuïteit en kwaliteit van de voetbalschool waarborgen. Na enkele gesprekken, met diverse betrokkenen en verantwoordelijkheden binnen Be Quick’28, zijn we beide partijen tot de conclusie gekomen dat een samenwerking met FrontRow Skills & Fun gaat helpen om de kwaliteit van de voetbalschool te waarborgen en om (nog) aantrekkelijker te worden voor de jongste jeugd.

Juichende kinderen op de Arne Slot Voetbaldagen bij Be Quick’28

Over FrontRow Skills & Fun

FrontRow Skills & Fun is zeker geen onbekende voor Be Quick’28. De afgelopen twee seizoenen organiseerden eigenaren Matthias Odding en Jakko Slot de Arne Slot Voetbaldagen bij Be Quick’28. Daarnaast is Skills & Fun al enkele jaren verantwoordelijk voor de Zwolse Voetbaldagen, hebben ze aantoonbare ervaring in het runnen van een voetbalschool (SVI en CSV’28) en organiseren ze bij meerdere verenigingen in Oost-Nederland voetbalclinics en voetbaldagen. Matthias Odding, eigenaar en oprichter FrontRow Skills & Fun:

“Vanaf de oprichting van ons bedrijf (7 jaar geleden) zoeken we de samenwerking met voetbalverenigingen. Onze filosofie is dan ook simpel. Wij stimuleren jeugd om, naast het trainingsaanbod op je vereniging, vaak te gaan voetballen. Hoe meer je voetbalt, hoe beter je basistechniek wordt en hoe meer plezier je in het spelletje gaat krijgen. De samenwerking met Be Quick’28 is nieuw voor ons omdat we tot voor kort niet in opdracht van clubs, maar in samenwerking met clubs, werkten. Deze samenwerking is volgens mij een logisch gevolg van de ontwikkelingen die zichtbaar zijn in het verenigingslandschap. Het wordt voor clubs steeds moeilijker om kwalitatief goede trainers te vinden voor de onderbouw. Vanuit onze ervaring en de beschikking over een grote trainerspool, kunnen we inspelen op deze ontwikkeling en helpen we clubs met onze kennis en kunde.”

Samenwerking Be Quick’28 en FrontRow Skills & Fun

Skills & Fun is de afgelopen twee jaar, als organisator van de Arne Slot Voetbaldagen, aanwezig geweest op ons sportpark. De manier waarop de trainingen tijdens deze voetbaldagen verzorgd werden was voor Be Quick’28 een reden om de samenwerking met FrontRow Skills & Fun te zoeken. De samenwerking richt zich op het geven van trainingen aan de onderbouw en het opleiden/ begeleiding van talentvolle jeugdtrainers van Be Quick’28. Met deze samenwerking kunnen we de onderbouw, twee dagen per week, voorzien van kwalitatief goede trainingen en vergroten we de aantrekkingskracht en de bekendheid van onze voetbalschool in Zwolle.

Arne Slot bedankt de deelnemers aan de Arne Slot Voetbaldagen 2021 bij Be Quick’28 in Zwolle

Voetbalschool commissie
Tijdens de gesprekken met Be Quick’28 is het veel gegaan over het Be Quick’28 DNA. De club wil vanzelfsprekend de volledige regie houden over zaken zoals selectie-indeling, weerstandsniveau (In welke klasse speelt onze jeugd), begeleidingsstaf van teams, faciliteiten voor jeugdteams en spelers en de normen en waarden die horen bij het dragen van het Be Quick’28 tenue. Om deze zaken te waarborgen heeft Be Quick’28 enige tijd geleden de voetbalschool commissie opgericht. In deze commissie zitten ‘echte’ Be Quickers en betrokken leiders van de onderbouw. Een meer dan goede ontwikkeling en een voor ons belangrijke voorwaarde om deze intensieve samenwerking met Be Quick’28 aan te gaan. 

Share this post